2020-04-14 17.50

"Tillgången på rent dricksvatten påverkas inte"

Vatten och miljöresurs ser inga problem med dricksvattenförsörjningen i Härjedalens och Bergs kommuner med anledning av coronapandemin.

- Tillgången på rent dricksvatten påverkas inte. Vi har i princip enbart grundvattentäkter så vi har inte så stort behov av kemikalier för vattenproduktion, säger Pär Olofsson, vd för Vatten och miljöresurs.

Under en presskonferens på måndagseftermiddag uttalade sig Maria Bergstrand, enhetschef för operativ ledning hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, om livsmedels- och dricksvattenförsörjningen. Hon menade att det finns risk för brist på kemikalier för dricksvattentillgången på sikt.

Senare under eftermiddagen förtydligade Maria Bergstrand att ingen ska vara orolig för att dricksvattnet ska ta slut. Syftet var att peka på att pandemin påverkar hela samhället.

Läs branschorganisationen Svenskt vattens uttalande som tydliggör att Sveriges kommuner inte har problem med dricksvattenförsörjningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2020-04-14 17.50
av Åsa Evertsdotter