2018-02-14 17.03

Näringslivsrådet provsmakade kommunens mat

Under torsdagen provsmakade Näringslivsrådet den mat som serveras i kommunens verksamheter och som finns i matlådorna till de äldre. Provsmakningen skedde i sjukhusets restaurang i Sveg, där maten lagas innan den kyls ner.

- Det har aldrig varit så lite e-nummer i maten som det är nu och det har heller aldrig varit så härjedalskt som nu, säger kommunens kostchef Klaus Dudenhöfer.

Han satsar stenhårt på att servera lokala produkter i kommunens matsalar och boenden.

- Vi har sik från Grundsjön, potatis från Byvallen, drycker från Björnåsen, lokalt renkött och nötkött och korv som tillverkats i Hede av det lokala köttet, säger Klaus Dudenhöfer.

För närvarande har kommunen 18 kor hos olika bönder i Härjedalen. Målet är att öka det till 40 kor.

Olivia Söderlund från Hede företagargrupp tyckte att lunchen var bra, speciellt med tanke på de ekonomiska ramarna.

-Det är bra att vi får vara med och provsmaka och utvärdera och att besökarnas åsiktern tas tillvara, säger Olivia Söderlund.

Cecilia Svensson, från Företagarna, tyckte att lunchen var god och att såsen var smarik.

- Både potatisen och grönsakerna var perfekt kokta och köttet var bra stekt. Alla runt bordet var ganska överens om det, summerar Cecilia Svensson.

Peter Vomacka, från Samling näringsliv i Östersund, höjde dagens soppa till skyarna.

- Jag åt all ärstoppa i soppterrinen själv. Det var mycket gott. Som tjeck är jag galet förtjust i soppa och att få det som start på lunchen.

Mattias Andersson från Sykes var inte lika entusiastisk.

- Jag saknade kryddning. Det var ätbart och okej som vardagsmat.

 

Meny

Ärtsoppa med ekologiska pannkakor och kotlett med gräddsås, kokt potatis och grönsaker.

Om näringslivsrådet

Näringslivsrådets främsta uppgift är att vara en arena för och upprätthålla en kontinuerlig och levande dialog mellan kommunens företag, politiker och tjänstemän. Genom kunskap, samverkan och erfarenhetsutbyte arbetar rådet med att skapa bra förutsättningar för kommunens näringsliv samt underlätta rekryterings- och utvecklingsmöjligheterna för företag i Härjedalen.

 

- Alla runt bordet var ganska överens om att det här var gott det, summerar Cecilia Svensson, här tillsammans med Peter Vomacka.

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2018-02-14 17.03
av Anna Elfqvist